Us hi comparto un breu escrit sobre què vull contar-vos a la xerrada, espero que us sigui d'interès.
Em va semblar bona idea enfocar aquesta xerrada des de el feminisme, com a moviment de i per a les dones, i també, en saber quan "saludable" és, es a dir, quina és l'aportació d'aquest moviment a la Salud Mental de les dones.
No sóc una persona que li agradin molt les massificacions de cap tipus però, tenint en compte que, el feminisme és un moviment social molt potent, imparable, universal i transversal, el que sigui un projecte col·lectIu tan divers i emancipador, que articuli un discurs sociocultural i polític basat en la justícia i l'equitat, en la no discriminació i en la igualtat d'oportunitats tant per dones com per homes, des de ja, el trobo molt interssant i possibilitador per totes les persones, per totes i tots, i a més, crec que és un moviment inevitable, perquè és necessàri i de justícia.
Dedicar un temps a "estudiar" al feminisme, a la seva història, la seva ètica, a llegir amb atenció un munt d'articles, poemes, a fullejar capìtols de llibres escrits per dones de mitjans del S XIX i més enrere, va ser una tarea molt entretinguda i enriquidora. A partir d'aquestes lectures i la informació recollida, vaig trobar, finalment, aquells aspectes que fan del feminisme un moviment tan potent que, sense dubtes, col·labora en la Salut Mental de les dones. Per exemple, fa memòria valorant i aprenent de les dones que ens preceden; empondera per no tenir por i aprendre a dir NO quan toca; despatologitza l'experiencia femenina, no som ni boixes ni histèriques i apacigua el sentiment de culpa i desvictimitza.
Com
a societat, estem en procés, en trànsit entre la tradició i la
innovació, entre el canvi i l'inmutable. Per això, és necessari
tomar consciència de la nostra actualitat afectiva, familiar, social
i laboral, per tenir la possibilitat de transformar, de canviar el
estat de les coses des de dins, aquells pensaments rígids que no ens
permiten crèixer ni com a col·lectiu ni com a societat respectuosa,
diversa i lliure. En
aquest sentit, com a exercici pràctic de conscienciació i
sensibilització envers la situació de les dones en la societat actual, dedicarem un temps a pensar i analitzar en grup. Farem una mini tertùlia sobre alguns tópics de gènere, sobre aquelles frases
fetes ben conegudes per tothom, aquelles que no solen ser inocents ni ingènues i que delaten prejudicis
i tabús reproduïts automàticament, sense filtres, sense ser
conscients del que diem en realitat, ni del dany que fem a la nostra Salut Mental amb aquest pensament tan superficial i automatitzat. Cal desmontar-los i resignificar-los per avançar i crèixer.
Finalment,
reprendrem la xerrada amb la idea de que el feminisme és un moviment
imparable i necessari no sol per a les dones sinò per a tota la societat, ja que invita al canvi a tothom, a la transformació
personal i social, afavoreix la pràctica activa de la sororitat i a una
trascendència de l'èsser dona, per poder trobar amb dignitat, la nostra veu en el món.
A càrrec de Psic. Silvia Staps.
Data: 13/03/2020 (postergada fins nou avís)
Lloc i hora: Ateneu de Cerdanyola del Vallés, sala 22 a les 19h.
Organitza: Associació El Banc del Temps.
Comentarios
Publicar un comentario